17 april 2019

Buiten schilderen? Gebruik het juiste product!

Buiten schilderen? Gebruik het juiste product!

Was ik vier jaar geleden maar niet zo eigenwijs… dan hoefde ik nu niet wéér de kozijnen en deuren buiten te schilderen. Dat gaat me niet nog een keer gebeuren. Ik gebruik nu de allerbeste verf voor deze klus!

Eens in de vijf à tien jaar moet je eraan geloven: buiten schilderen. De deuren en kozijnen aan de buitenkant van je huis zijn onderhevig aan de Hollandse weersinvloeden. Vind je het schilderen nou niet zo leuk? Gebruik dan een goede verf, lak of beits. Het is echt geen fabel: alle waar naar z’n geld. En zo is het dus ook – of zal ik liever zeggen juist? - met klusproducten.
 
Omdat ik de vorige keer toch wat eigenwijs was, moet ik nu, na vier jaar, opnieuw mijn buitenschilderwerk doen. Maar dit keer pak ik het anders aan. Mijn achtergevel ligt namelijk op het zuidwesten, en dat betekent dat zodra de zon door de wolken piept, die brandt op mijn houtwerk. Dat vraagt om grof geschut… en dus om advies van een specialist.
 
Als ik bij Decokay mijn probleem neerleg, beamen ze inderdaad dat een betere buitenverf het behoud is van je houtwerk. En ook dat heb ik gemerkt, want ik zag hier en daar ook wat zachte delen in de kozijnen… houtrot dus. Ik heb een extreem weerbestendige verf nodig die maximaal onderhoudsvrij is. En het liefste zo lang mogelijk! Buiten zijn is leuk, maar liever met een boekje op een bedje in de zon, dan met een kwast in m’n hand.
 
Dit keer pak ik het daarom anders aan en ik kies voor de Rubbol XD High Gloss van Sikkens. Deze verf voldoet eigenlijk aan al mijn wensen. Heeft zelfs UV-bescherming en is heel gemakkelijk om mee te werken. En last but not least is deze verf ook in de kleur te krijgen die ik wil: ral 7016. Een mooie antraciet kleur die ik op al mijn hout buiten heb. Dat vormt een mooi, modern geheel.

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
09:30
09:30
09:30
09:30
09:30
09:30
12:00
17:30
17:30
17:30
20:00
17:30
17:00
17:00

Jouw Decokay